۰

(تصاویر) گاندی؛ ۷۵ سال پس از ترور

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۰۴
(تصاویر) گاندی؛  ۷۵ سال پس از ترور
جواهر لعل نهرو، اولین نخست وزیر هند مستقل، در ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸، روز ترور گاندی، از طریق رادیو به مردم هند گفت: نور از زندگی ما رفته است.
نهرو در مرثیه فی البداهه معروف خود وعده داد که نوری که گاندی آورده بود این کشور را برای سال‌های بیشتر روشن خواهد کرد و هزار سال بعد آن نور در این کشور دیده می‌شود و جهان آن را می‌بیند و به دل‌های بی شماری آرامش می‌بخشد.
گاندی هنوز مورد احترام است، نام او واژه‌ای است برای نوع خاصی از فضیلت و عمل. تقریباً هر شهر در حومه هند یک خیابان اصلی به نام گاندی به افتخار او نامگذاری شده است، اما هند از سال ۱۹۴۸، زمانی که زندگی او توسط ناتورام قادسی یک ناسیونالیست افراطی هندو با تپانچه برتا از بین رفت، به شکل‌های بی شماری تغییر کرده است.
ناتورام، گاندی را به عنوان یک دشمن سیاسی به قتل رسانده بود و او را به خائن به هندو‌ها متهم کرد.
قادسی یک ناسیونالیست هندو بود که از آنچه به عنوان احترام گاندی به اقلیت‌ها می‌دانست متنفر بود و از تقسیم هند مستعمره بین یک پاکستان صراحتاً مسلمان و یک جمهوری چند مذهبی و سکولار (البته با اکثریت هندو) هند متنفر بود.
نارندرا مودی، نخست وزیر محبوب و قدرتمند هشت سال گذشته، ریشه در همان جنبش ملی گرای هندو دارد. اعضای حزب او در مراسم تجلیل از ناتورام قادسی دستگیر شدند و به خاطر آن مورد سرزنش قرار گرفتند، اما سپس به آن‌ها اجازه داده شد در پارلمان بمانند.
مودی گاندی را در مناسبت‌های مناسب تشریفاتی تمجید می‌کند، اما اکنون در مکان‌های عمومی هند احترام نسبتاً کمتری برای گاندی وجود دارد.
هند امروزی بیش از آنچه گاندی دوست داشته باشد به دستاورد‌های صنعتی و نظامی خود افتخار می‌کند و مشتاق به دستاورد‌های بیشتر است. با این حال، تعهدات گاندی به یک هند مستقل و خودکفا، هوشمندی و عزم پولادین او و توانایی او در آمیختن جنبه‌های رهبری معنوی با سیاسی همچنان مورد احترام است.
همانطور که هند در حال تکامل است و جایگاه خود را در صحنه جهانی بیشتر می‌کند، نیویورک تایمز عکس‌های آرشیوی از سال‌های روشنی که گاندی برای هموطنان خود و جهان به ارمغان آورد منتشر کرده است.




























 
کد مطلب : ۱۵۶۳۵۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.
{ADVERTISE_DOC_LOCATION_13_BLOCK}