در جشنواره اقوام دانشگاه سیستان‌و‌بلوچستان چه گذشت؟

۱۲ ترم محرومیت از تحصیل برای دانشجویان به اتهام رقاصی

اختصاصی عصر تعادل

26 خرداد 1395 ساعت 16:16

عصر تعادل: پس از انتشار ویدئویی از شب دوم جشنواره اقوام در دانشگاه سیستان‌وبلوچستان که در آن چند تن از دانشجویان در حال رقص و پایکوبی هستند، اکنون اخبار رسیده به پایگاه خبری «عصر تعادل» از اعلام رای بدوی کمیته انضباطی این دانشگاه مبنی بر ۱۲ ترم محرومیت از تحصیل برای ۷ نفر از دانشجویان، حکایت دارد.
به گزارش «عصر تعادل»، حکم دو ترم محرومیت از تحصیل برای ۵ نفر از این دانشجویان و یک‌ترم محرومیت از تحصیل برای دو دانشجوی دیگر در رای بدوی کمیته انضباطی این دانشگاه صادر شده‌است. یکی از این دانشجویان که حکم دو ترم محرومیت از تحصیل برای وی صادر شده‌است، در گفت‌و‌گو با «عصر تعادل» دریافت رای کمیته انضباطی را تایید کرده‌است.


عصر تعادل: پس از انتشار ویدئویی از شب دوم جشنواره اقوام در دانشگاه سیستان‌وبلوچستان که در آن چند تن از دانشجویان در حال رقص و پایکوبی هستند، اکنون اخبار رسیده به پایگاه خبری «عصر تعادل» از اعلام رای بدوی کمیته انضباطی این دانشگاه مبنی بر ۱۲ ترم محرومیت از تحصیل برای ۷ نفر از دانشجویان، حکایت دارد.
به گزارش «عصر تعادل»، حکم دو ترم محرومیت از تحصیل برای ۵ نفر از این دانشجویان و یک‌ترم محرومیت از تحصیل برای دو دانشجوی دیگر در رای بدوی کمیته انضباطی این دانشگاه صادر شده‌است. یکی از این دانشجویان که حکم دو ترم محرومیت از تحصیل برای وی صادر شده‌است، در گفت‌و‌گو با «عصر تعادل» دریافت رای کمیته انضباطی را تایید کرده‌است. این دانشجو که نخواست نامش فعلا منتشر شود درباره این حکم توضیح داد: «من کار خاصی انجام ندادم و حتما به این رای اعتراض می‌کنم. امیدوارم که مسئولان دانشگاه چنین ظلمی در حق ما را، تایید و نهایی نکنند». وی در ادامه توضیح داد که «بسیاری از دانشجویان هنگام اجرای برنامه احساسات خود را در این قالب بروز دادند و قربانی کردن ۷ نفر ظلم است. چرا قضیه‌ای به این سادگی را این‌قدر بزرگ می‌کنند، نه آسیبی به‌جایی وارد شد و جلسه هم اصلا مختلط نبود. دو ترم محرومیت از تحصیل برای ۵ دقیقه شادی ساده واقعا زور دارد». این دانشجو احکام صادره را بیش از ۱۲ ترم دانست و مدعی شد که حتی برای دو نفر از مجریان برنامه نیز حکم یک‌ترم محرومیت صادر شده‌است.
اگرچه علی‌رضا بندانی ریاست دانشگاه، تلفن خود را جهت ارائه توضیحات دراین‌باره پاسخ نگفته است اما علی‌اوسط هاشمی استاندار سیستان‌و‌بلوچستان، هرگونه پاسخگویی دراین‌باره را منوط به هماهنگی با روابط عمومی استانداری و تعیین وقت قبلی دانست.
 
در جشنواره اقوام دانشگاه سیستان‌و‌بلوچستان چه گذشت؟
به گزارش عصر تعادل ،دانشگاه سیستان‌و‌بلوچستان با ظرفیت نزدیک به ۱۵ هزار دانشجو، یکی از دانشگاه‌های مادر کشور است که دانشجویانی از اقوام و استان‌های مختلف کشور را در خود جای داده‌است و به همین دلیل هرساله مراسمی چندروزه تحت عنوان «جشنواره اقوام» در این دانشگاه برگزار می‌کند که دانشجویان اقوام مختلف، آدام و رسوم قوم یا منطقه خود را به نمایش می‌گذارند. در مراسم امسال که هفته دوم خردادماه برگزار شد تعدادی از دانشجویان در تالار فردوسی این دانشگاه و درحالی‌که روی سن، رقص محلی در حال اجرا بود، احساسات خود را با رقص‌های چنددقیقه‌ای بروز دادند. اما این پایان ماجرا نبود و چندین روز بعد ویدئوی از این مراسم منتشر شد و سر از برخی رسانه‌های اصول‌گرای محلی درآورد تا زمینه برای انتقاد از مسئولان دانشگاه فراهم شود.
 
واکنش‌ها؛ از ورود دادستانی تا «قرتی‌بازی فرنگی» خواندن این برنامه
به گزارش «عصر تعادل» پس از انتشار این ویدئو در رسانه‌های بومی و کشوری، حسینعلی شهریاری نماینده اصول‌گرای مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر لزوم برخورد با دست‌اندرکار این برنامه، گفت: در این مراسم عده‌ای از دانشجویان شروع به رقصیدن می‌کنند البته رقص آن‌ها رقص محلی نیست که توجیه‌پذیر باشد بلکه «قرتی بازی فرنگی» است. دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان‌و‌بلوچستان نیز روز ۱۹ خرداد از ورود دادستانی به ماجرای برگزاری این مراسم خبر داد و گفت: گزارش این اتفاق به دست ما رسیده است و پیگیری‌های لازم در حال انجام است. علاوه‌براین آیت‌الله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان‌وبلوچستان و امام‌جمعه شهرستان زاهدان، در خطبه‌های روز جمعه ۱۴ خردادماه به اتفاقات جشنواره اقوام اشاره کرد و گفت: «اگر بنا باشد دانشگاه ما به رقص بپردازد به پایکوبی بربیاد، اگر قرار باشد دانشگاه ما به ابتذال اخلاقی دچار بشود به قول امام (ره) دانشگاهی باشد که «شریف امامی» تربیت کند آن دانشگاه دربش تخته بشود بهتر از این است که دربش باز باشد».
 
بندانی: نهادهای خارج از دانشگاه در امور دانشگاه دخالت نکنند
علی‌رضا بندانی، رئیس دانشگاه سیستان‌و‌بلوچستان که هنگام وقوع این اتفاقات در خارج از کشور به‌سر می‌برد، روز دوشنبه ۲۲ خرداد، کنفرانسی خبری با حضور رسانه‌های بومی برگزار کرد و ضمن دفاع از عملکرد خود، درباره حواشی جشنواره اقوام گفت: دانشگاه یک محیط علمی و فرهنگی است همان‌طور که مستحضرید ابزار ناظر برای برخورد با دانشجویان خاطی نیز در دانشگاه وجود دارد. بنابر گزارش رسانه‌های بومی، بندانی با بیان اینکه احساس می‌کنم هیچ نیازی نیست نهادهای خارج از دانشگاه در این امور دانشگاه دخالت کنند گفت: «انتظار ما از همه نهادهای خارج از دانشگاه این است مدیریت این‌گونه موارد و برخورد با افراد خاطی را از هر گروهی که باشند چه دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارمندان را به خود دانشگاه واگذار کنند». بندانی همچنین در پاسخ به واکنش‌های ائمه جمعه درباره حواشی صورت‌گرفته، گفت: «انتظار می‌رفت ائمه محترم جمعه قبل از موضع‌گیری توضیحات دانشگاه و نهادهای متولی را می‌خواستند و اگر بعد قانع نمی‌شدند سخنرانی کنند؛ که من مطمئن بودم اگر فیلم کامل را می‌دیدند این موضع‌گیری‌ها اتفاق نمی‌افتاد».
شایان ذکر است که ریاست دانشگاه در این کنفرانس خبری از عزل یکی از مسئولان برگزاری این مراسم «به دلیل سهل‌انگاری در اجرای برنامه» سخن گفت که پیگیرها نشان می‌دهد که این مسئول، دبیر اجرای برگزاری جشنواره اقوام بوده که سابقه فعالیت سیاسی در ستاد انتخاباتی سعید جلیلی، کاندیدای جبهه پایداری در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم و همچنن حسین‌علی شهریاری، نماینده اصول‌گرای مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، را در پرونده دارد.


کد مطلب: 77194

آدرس مطلب: http://www.asretaadol.ir/news/77194/۱۲-ترم-محرومیت-تحصیل-دانشجویان-اتهام-رقاصی

عصر تعادل
  http://www.asretaadol.ir