۰

ورشکستگی اقتصاد ایران واقعیت دارد؟

تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۹
به گزارش عصر تعادل،خبرهای کذب، وارونه و با اهداف سیاسی در سه و نیم سال اخیر تازگی ندارد. اما گاهی جریان مخالف دولت که ازهر ابزاری برای خدشه وارد کردن به چهره دولت بهره می‌برد، اخباری را منتشر می‌کند که هیچ ریشه و منبعی ندارد و تنها از رویاهای آنها نشأت می‌گیرد و بدون درنظرگرفتن منافع و مصالح کشور و حاکمیت درپی رسیدن به اهداف خود است.
 
در روزهای اخیر یکی از خبرهای جالبی که از سوی این جریان در فضای رسانه‌ای منتشرشد، ورشکستگی ایران با رسیدن نرخ دلار به 5هزار تومان بود که به نقل از بانک جهانی خبرسازی شده بود. هرچند در نگاه اول بستر انتشار این خبر یعنی فضای مجازی حکایت از ادعای کذب و بیهوده منتشرکنندگان آن داشت چراکه درصورت صحت چنین خبری بسرعت به تیتر یک رسانه‌های رسمی آنها تبدیل می‌شد، اما بررسی دوباره گزارش‌های رسمی نهادهای بین‌المللی مانند بانک جهانی از اقتصاد ایران در سال 2016 میلادی اختلافی 180درجه‌ای با خبرساخته شده جریان‌های مخالف دارد.
 
 
پیش از این تنها یک بار در سال 2013 میلادی از سوی رسانه‌های صهیونیست و به نقل از یکی از اقتصاددانان دانشگاه حیفا واقع در سرزمین‌های اشغالی ادعای ورشکستگی قریب الوقوع ریال مطرح شده بود. حال مخالفان دولت چند سال بعد با وام گرفتن از چنین اظهارنظری که حتی در سال‌های دولت دهم که دلار به 5 هزار تومان نزدیک شده بود هم محقق نشد، خبری بی‌اساس ساخته و درفضای مجازی منتشر کرده‌اند تا بدین وسیله چنگی به باور مردم به نظام اقتصادی کشور بزنند.
 
 
این خبر برای جلب مخاطب این ادعا را مطرح کرده بود که بانک جهانی قبلاً نیز پیش‌بینی کرده بود نرخ دلار در ایران آذر ماه 4 هزار تومان می‌شود. این در حالی است که تمامی جست و جو و بررسی‌ها صحت چنین خبری را تأیید نمی‌کند.
 
 
 گزارش واقعی بانک جهانی از اقتصاد ایران
 
 
برخلاف خبر کذبی که مخالفان دولت در فضای مجازی منتشر کرده‌اند و انتظار ورشکستگی از آن دارند، نگاهی دوباره به آخرین گزارش بانک جهانی در خصوص اقتصاد ایران در سال 2016 حکایت از بهبود ملموس و چشمگیر شرایط اقتصادی و چشم‌اندازی بهتربرای سال آینده دارد. برهمین اساس بانک جهانی در جدیدترین ارزیابی خود از وضعیت اقتصادی ایران که در مهر ماه امسال منتشر شد، در سال‌جاری رشد 5/4 درصدی و تورم ۸.۶ درصدی برای اقتصاد ایران پیش‌بینی کرد.
 
 
رشد اقتصادی ایران که در سال 2015 بالغ بر 7/1 اعلام شده بود انتظار می‌رود در سال 2016 به 6/4 درصد برسد، رشدی که برای سال آینده به 2/5درصد افزایش می‌یابد. همچنین درباره نرخ تورم ایران نیز که در سال 2015 بالغ بر 9/11 درصد بوده، بر اساس پیش‌بینی بانک جهانی این رقم در سال‌جاری به 6/8 درصد و در سال آینده به 10/6درصد خواهد رسید.
  
 
بانک جهانی نوشته است: پس از رشدی متوسط در سال 2015 به دلیل ابهامات ناشی از اجرای برجام، پیش‌بینی می‌شود اقتصاد ایران در بازه زمانی 18-2016 به لطف مزایای لغو تحریم‌ها از رشد متوسط 5/4درصدی برخوردار باشد. علاوه براین هیأت کارشناسی صندوق بین‌المللی پول که طی هفته‌های گذشته به ایران سفر کرده بود نیز در گزارش کارشناسی خود از شرایط اقتصادی کشورمان اعلام کرد که شرایط اقتصادی ایران در سال 1395 (17/2016) به میزان قابل ملاحظه‌ای بهبود می‌یابد.
کد مطلب : ۱۰۴۲۰۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.